Izrada web stranica -Wordpress i custom

Izrada web stranica je ozbiljan i odgovoran posao, obzirom da je web stranica mnogo više od pukog predstavljanja vaše kompanije. Nudimo izradu web stranica koje će biti vaš prodajni kanal i alat u vašem radu. Pogledajte detalje u nastavku.

01

Info

Kako napraviti web stranicu?

Način na koji plasirate svoj biznis određuje hoćete li biti uspješni ili ne.

Jeste li znali da samo 7% kupaca napušta prodavca zbog konkurencije, dok 2/3 kupaca napuštaju prodavca zbog nezadovoljstva odnosa prema njemu?

Jesu li vaši kupci zadovoljni sa Vašim odnosom prema njima?

Da li ste im omogućili Vaše prisustvo na internetu, prezentaciju Vaših proizvoda/usluga, kvalitetan i funkcionalan web, online kupovinu, prostor za povratnu informaciju, jeste li ih pitali za njihovo mišljenje..i još mnogo toga.?

Šta zaključujemo?

Jedno je jasno da biste se takmičili na tržištu 21. vijeka, čak i ako djelujete samo lokalno, potrebno Vam je snažno online prisustvo. Biti online prisutan ne znači imati samo Facebook, ili nepotpun zastario web sadržaj, online prisutan znači imati optimiziranu i dobro osmišljenu marketing strategiju koja uključuje Vaše prisutsvo u online svijetu.

Zašto? Jednostavno – jer Vas Vaši kupci tu traže.

Mislite da je stranica koju Vam je napravio sin od susjeda dovoljno dobra za Vaš biznis?

Razmislite još jednom.

  • 70% kupaca neće uopšte razmisliti o vama ako nemate web stranicu.
  • Samo 1 od 10 kupaca će se vratiti na web stranicu nakon lošeg iskustva.
  • 9 od 10 kupaca će napustiti Vašu stranicu ako nije optimizirana za mobilni uređaj.
  • 93% pretraga počinje tražilicom koja može voditi do Vas.  To znači da se najmanji broj pretraga odnosi na konkretan naziv kompanije, preduzeća. To također znači da je važno imati optimiziranu web stranicu kako biste se pojavljivali u rezultatima pretraživanja i kako biste profitirali.
  • 4 od 5 kupaca koriste internet pretrage čak i za lokalne informacije.
  • 88% pretraživanja lokalne firme na mobilnom uređaju ili nazove ili posjeti tvrtku u roku od 24 sata!

Ova pretraživanja nisu samo surfanje webom.

Tačno je da kupci donose odluku o kupovini na osnovu izgleda vaše web stranice, kao i drugi stejkholderi.

Možemo Vam pomoći da izgradite kredibilitet i prenesete poruku potencijalnim kupcima.

Koraci u izradi web stranice

Definisanje traženog odgovora Online

KORAK 1 – DEFINISANJE TRAŽENOG ODGOVORA

Vaša web stranica mora prvo privući, a onda i natjerati potencijalnog kupca da izvrši određenu ackiju. Cilj je da korisnik ostavi trag odnosno da ispolji željenu reakciju tako zvani „traženi odgovor“. Šta je za Vas traženi odgovor je prvo korak u kreiranju web stranice koja prodaje.

Definisanje tima zaduženog za produkciju

KORAK 2 – DEFINISANJE TIMA ZADUŽENOG ZA IZRADU WEB STRANICE

Za Izradu web stranice potrebno je definisati tim stručnjaka iz različitih oblasti, npr:

  • Menadžment,
  • Marketing,
  • Prodaja,
  • Dizajn, web editori, copywriteri i slični,
  • IT,
  • Optimizacija i analitika,
  • Korisnička podrška,
  • Finansije

Ukoliko nemate tim sa ovim ljudima onda je bolje da Vaš budući web prepustite agencijama kao što je naša – Reunion marketing i web agencija.

Hosting provajder

KORAK 3 – ZAKUP DOMENE I HOSTINGA

Ukoliko povjerenje prepustite nama možemo u Vaše ime izabrati operatera, izvršite zakup domene i hostinga, a ovaj korak možete uraditi i samostalno, važno je da nam dostavite podatke zbog pristupa i dalje izrade stranice.

Proces dizajniranja web stranice

KORAK 4 – DEFINISANJE SADRŽAJA WEB STRANICE I KREIRANJE PLANA

Izrada sadržaja za Vašu buduću web stranicu je kompleksan i zahtjeva posao, zato mi u Reunion agenciji nudimo potpuno preuzimanje ovog dijela posla. Naše stručno osoblje, uz Vaše upute kreirat će potreban sadržaj koji je funkcionalan i koji prodaje.

Izrada web stranica

KORAK 5 – IZRADA WEB STRANICE I PODEŠAVANJE DIZAJNA

Nakon što su svi prethodni koraci uspješno završeni, tim pristupa samoj izradi stranice. Velika pažnja osim funkcionalnosti stranice posvećuje se i dizajnu, kao prepoznatljivom dijelu imidža kompanije. U cijelom procesu izrade vodi se računa o cilju ili „traženom odgovoru“ web stranice.

Održavanje web stranice

KORAK 6 – DOKUMENTOVANJE WEB STRANICE, ODREĐIVANJE ADMINISTARTORA I TESTIRANJE

Završna faza web stranice jeste napraviti backup sajta iz sigurnosih razloga, određivanje osobe koja će voditi računa o web stranici, odgovarati na e.mailove, unositi novi sadržaj i slično. U ovoj fazi Reunion agencija stoji na raspolaganje za edukaciju administratora koje odredite. Testiranje web stranice podrazumjeva provjeru svih funckionalnosti, gdje se može provjera izvršiti sa različitih računara i lokacija.

Nudimo izradu sljedećih web stranica

Izrda web stranica (HTML,CSS,JS, Bootstrap..)

Radimo web stranice po Vašim željama. Ukoliko imate zahtjeve koji nisu standardni nudimo opciju izrade costum site-a ili dijelova site-a. 

Izrada WordPress web stranica

Da li znate da je 40 % svih stranica na internetu kreirano pomoću WordPress-a? WordPress je trenutno najveći i najrasprostranjeniji content management system koji postoji. WordPress plugin Directory broji preko 55.000 različitih plugin-a. Jednostavno, većinu toga što možete zamisliti ili trebati u svom poslu možete napraviti pomoću WordPress-a.

Adaptacija i održavanje

Reunion marketing i web agencija nudi usluge adaptacije postojećih web stranica, ukoliko niste zadovoljni trenutnim rezultatima. 

Za stranice koje mi uradimo nudimo podršku i održavanje godinu dana.