5 odličnih alata za grafički dizajn i text editing

5 ODLIČNIH ALATA ZA GRAFIČKI DIZAJN I TEXT EDITING KOJE SVAKODNEVNO KORISTIMO

Grafički dizajn i text editing su postali dostupni svima. Vjerovatno i sami znate da postoje online alati za skoro pa sve. Grafički alati, text editing alati, video konvertori, audio konvertori… šta vam god zatreba.

Danas ćemo vam predstaviti kojim se to online alatima mi svakodnevno služimo, koji su jako korisni, te ih sigurno trebate početi koristiti, ukoliko već niste.

𝟭. 𝗙𝗜𝗚𝗠𝗔
Online alat za grafički i web dizajn. Vrlo lagan i intuitivan za korištenje. Najviše nam služi za kreiranje jednostavnih vizuala, web dizajn, kreiranje UX/UI web layouta. Figma je poprilično moćan alat.

𝟮. 𝗖𝗔𝗡𝗩𝗔
Još jedan alat za grafički dizajn, Služi nam za kreiranje jednostavnijih vizuala, te može služiti za video editing. Odličan odabir za početnike, pošto ima dosta template-a, što dizajn proces uveliko olakšava.

𝟯. 𝗚𝗢𝗢𝗚𝗟𝗘 𝗗𝗢𝗖𝗦
Google-ov alat za text editing, u biti online inačica Microsoft Worda. Sve, barem većinu opcija koju ima Word možete naći i ovdje, s tim da DOCS ima odličnu opciju a to je da možete vidjeti broj riječi ili znakova koje ste napisali u svakom trenutku, što je posebno važno u nekim slučajevima, kada trebate napisati tačno određeni broj znakova (slova).

Google DOCS dokument možete kreirati tako što ćete otići na link: docs.new, te će te automatski biti usmjereni novi dokument, koji se automatski spašava na vaš GMAIL DISK account.

𝟰. GOOGLE SHEETS
Google alat za zamjenu Microsoft Excela. Također odličan, sa mnogo opcija i funkcionalnosti, Često ga koristimo i iz razloga jer omogućava integraciju sa #Wordpressom te je moguće podatke iz kontakt forme spašavati direktno na google sheets,

Na ovaj način možete raditi rezervacije, ili praviti svoje baze podataka, sa korisnicima koji su vam se javili preko kontakt forme na vašoj stranici. Ukoliko formu prilagodite svojim potrebama, opcije su zaista široke.

Posebno je važno da te podatke (listu svojih klijenata) možete exportovati kao CSV te koristiti u Ads kampanjama za Facebook i Linkedin npr.

Novi sheets dokument je moguće kreirati tako što ćete otići na link: sheets.new. Svi kreirani dokumenti se automatski spašavaja na vaš GMAIL DISK acccount.

𝟱.𝗗𝗜𝗔𝗚𝗥𝗔𝗠𝗦
Još jedna odlična aplikacija koju koristimo skoro pa svakodnevno. Služi na za kreiranje diagrama. Diagrame koristimo kada kreiramo SEO strategije, oglasne kampanje ili za web funnel (nacrt weba, sa konkretnim rasporedom stranica i pod stranica u meniju, uzimajući u obzir sve okolnosti, pojmove preko kojih bi potencijalni klijenti došli do weba).

Možete birati između jako puno opcija za različita polja. Novi diagram možete kreirati tako što ćete posjetiti link: app.diagrams.net, također se spašava automatski na vaš GMAIL DISK account.

Svi prikazani alati su potpuno besplatni, lagani i jako korisni 🙂 Uživajte u korištenju ❤

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *