Midjourney logo design

MIDJOURNEY AI – LOGO DESIGN [TEST]

Midjourney je nešto o čemu se priča već neko vrijeme, te je moralo i to doći na red. Odluči smo testirati novi AI za kreiranje logotipa.

Odakle krenuti? #Midjourney web site je dobra adresa za početi. Treba da odete na zvaničnu stranicu, na linku koji smo vam naznačili, te da odaberete opciju #JoinBeta.

Link zapravo vodi na #discord server, što je ok, tu treba da budete. Nakon toga potrebno je da unesete mail i password te da verifikujete nalog.

Nakon toga može zapoečti vaša igra sa novom AI tehnologijom.

Potražite neku od NewCreate Rooms te uđite u neku od njih i možete započeti svoje upite.

✔️Upit se započinje tako što ukucate:
/imagine – nakon toga unosite vaš zahtjev.

Mi smo htijeli da kreiramo logo za našu agenciju #Reunion.

#Midjourney još nije baš najbolji sa generisanjem tekstualnih grafika, dakle sa grafikama koje koriste kombinaciju više slova. Tačnije, sama kombinacija slova nije uvijek tačna.

Ukoliko trebate npr.logotip sa jednim ili dva slova, treba da pod navodnim znacima precizirate koja slova želite. (logo, letter “R”…) i rezultati će biti poprilično dobri.

Odličan je prilikom kreiranja ilustracija, slika, tu je zaista vaša mašta granica.

Možete kreirati unikatne vizuale za vaše kampanje, za postove, za website, bukvalno šta vam padne na pamet.

U kombinaciji sa nekim drugim alatima, kao npr #Photoshop, za edit teksta koji vam ne odgovara, ili #Figma, vrlo brzo možete kreirati ono što bi vam u normalnim uslovima oduzelo jako mnogo vremena.

Ako pored svega još koristite i #chatgpt za generisanje teksta, možete dizajnirati i kompletan #website za jako kratko vrijeme.

Ispod su rezultati koje smo dobili za upit na kreiranje logotipa za našu agenciju.

Midjourney logo design results
Rezultat 1.
Midjourney logo design results
Rezultat 2.

ZAKLJUČAK: Možda nismo ni svijesni da smo upravo kročili u nešto što je potpuno revolucionarno i što će apsulutno izmjeniti svijet kakav znamo. Pogotovo nakon izlaska #chatgpt4, prema kojem će ovo sada izgledati poput dječije igrice.

Mnogo ljudi se brine, možda i opravdano, mnoga radna mjesta će ovim postati potpuno nepotrebna. S druge strane u pravu su i svi oni koji kažu da će ovo osloboditi mogućnost za razmišljanje o nama više važnijim stvarima.

Normalno je da nas promjene plaše, pogotovo promjene ovog kalibra, ali ako te promjene prihvatimo i počnemo ih koristi u svoju korist, nesumnjivo je da možemo uraditi neke fantastične stvari u budućnosti.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *